ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи провалили дерусифікацію більше 300 населених пунктів. Результати голосування

Наталя Дуляба

|

У середу, 18 вересня, Верховна Рада не змогла проголосувати за постанову №11188 про дерусифікацію назв 333 населених пунктів України. Своїх голосів не дала частина «Слуг народу» та представники колишньої ОПЗЖ. Про це повідомляє Львівський портал.

Як розповів нардеп зі Львова Роман Лозинський, у сесійній залі вдалося зібрати лише 208 голосів, тоді як потрібно було мінімум 226.

«Парламент провалив історичний шанс викинути з карти України все те, що було нав’язано москвою протягом століть поневолення. Неформальне об’єднання “Депутати московського патріархату” усіма правдами і неправдами накрутили колег, тому на табло лише 208 голосів. Це тотальна ганьба для України. Це реванш», – прокоментував він.

Загалом у голосуванні участі не брали 75 депутатів, ще п’ятеро утримались і троє були проти.

Проти проголосували представники президентської «Слуги народу», ще четверо із них утримались і 40 не голосували взагалі. Також не голосували 15 депутатів від колишньої ОПЗЖ, ще один із них утримався.

Ще одна депутатка зі Львова Наталія Піпа оприлюднила поіменні результати голосування:

Після провального голосування депутати з опозиційних фракцій заблокували трибуну, вимагаючи скликати погоджувальну раду і доручити профільному комітету повторно і розглянути постанову, щоб знову винести її у сесійну залу.

Зазначимо, що цією постановою Верховна Рада мала б погодити перейменування в Україні більше 300 населених пунктів: 15 міст, 56 селищ, 263 села. Зокрема, йдеться про дерусифікацію таких топонімів як Гвардійське, Новомоськовськ, Первомайськ, Ватутіне, Павлоград та інші.

На Львівщині змінити назву має місто Червоноград (на Шептицький) і село Червоне.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Наталі Піпи і Романа Лозинського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *