ОСТАННІ НОВИНИ

«Велосипедом на роботу»: львів’ян традиційно закликають пересісти на двоколісний транспорт

Наталія Жолинська

|

У четвер, 19 вересня, в межах Європейського тижня мобільності, у Львові відбудеться традиційний осінній день «Велосипедом на роботу». Львів’ян закликають долучитися до заходу та пересісти на двоколісний транспорт. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Відтак, у межах акції 19 вересня о 8:30 мешканців запрошують на велосніданок на площі Ринок, біля фонтану «Нептун». Кожен матиме змогу замовити каву від велокафе «Ангар», пригоститися смаколиками та поспілкуватися. А опісля – вирушити на своєму велосипеді до своїх робочих місць чи інших потрібних локацій.  

Мета акції незмінна – популяризувати велосипед як вид транспорту та заохотити мешканців їздити двоколісним на роботу, навчання чи в інших справах. 

«Велосипед – це екологічний вид транспорту, який дозволяє досить легко пересуватись містом, розраховувати свій час приїзду і не залежати від дорожньої ситуації», – наголосили в управлінні транспорту мерії. 

Зазначимо, що станом на сьогодні протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 кілометрів. Зокрема, цьогоріч велоінфраструктуру облаштували на вулиці Віденській, а також на перехресті вулиць Зелена – Сихівська та Стрийська – Наукова.

До 2033 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів. До слова, першу велодоріжку у місті збудували у 2011 році. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *