ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили незаконне вивезення лісоматеріалів за кордон

Маркіян Рой

|

Правоохоронці  викрило схему незаконного вивезення лісоматеріалів до країн ЄС. Приватні підприємці намагалися вивезти хмиз ліщини та декоративний паркан з підробленими документами. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки Львівщини.

Слідством встановлено, що приватні підприємці з Львівщини використовували підроблені документи про законність походження деревини. На їх підставі вони отримували дозвільні сертифікати про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів. Надалі продукцію експортували до країн ЄС.

Отриманні від незаконної діяльності гроші підозрювані використовували для придбання наступних партій необлікованої деревини.

«Детективи Бюро задокументували факти незаконного вивезення лісопродукції з використанням товарно-супровідних документів, які містили неправдиві відомості. Також за результатами обшуків на виробництві було вилучено станки, верстати, чорнову документацію та понад 180 м3 деревини», –йдеться у повідомленні.

Наразі двом фізичним особам-підприємцям оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 201-1,  ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *