ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну привезли вакцину від грипу. Де купити

Наталя Дуляба

|

Сезон грипу та застуди наближається, відтак в аптеки та деякі медзаклади невдовзі привезуть вакцину від грипу. Втім за це щеплення українці повинні платити. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Наразі державний контроль якості пройшли 79 750 доз вакцини французького виробництва. Вони дієві проти чотирьох штамів грипу. Найближчим часом ця партія вже надійде в аптеки і в деякі медичні заклади.

За інформацією Держлікслужби, ще 88 200 доз цієї вакцини перебувають на стадії контролю. Водночас заплановано привезти в Україну ще 81 850 доз вакцини проти грипу цього ж виробника до кінця вересня.

Крім того, зараз в Україні перевіряють 65 150 доз вакцини проти грипу корейського виробництва.

У МОЗ наголошують: щороку в Україні реєструють близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% з яких припадає на грип та ГРВІ. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення: захворювання серця, легенів, нирок тощо.

Найдієвіша профілактика грипу – це щорічна вакцинація. Таке щеплення є рекомендованим, проте воно не входить до переліку безоплатних. Вакцину можна придбати в аптеках або у приватних медзакладах.

Додамо, що вакцинація проти грипу не захищає від Covid-19 і навпаки. Щеплення проти цих хвороб можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

За рекомендаціями ВООЗ, вакцини від грипу в епідсезоні 2024/2025 повинні захищати від таких штамів грипу: А H1N1 Вікторія; А H3N2 Тайланд; В Австрія. Чотирикомпонентні вакцини додатково захищають від грипу В Phuket.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *