ОСТАННІ НОВИНИ

У Чернівцях спіймали трьох російських диверсантів

Наталя Дуляба

|

У Чернівцях затримали трьох чоловіків, які на замовлення російських спецслужб готували серію підпалів на об’єктах «Укрзалізниці». Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, двоє із затриманих є рідними братами. Третій – їхній спільний знайомий. Всі вони є мешканцями Чернівців.

Їх завербували російські спецслужби через Телеграм-канали, де ті шукали «легкого заробітку».

Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав «тестове» завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців.

Після цього представник російської спецслужби запропонував «серйознішу» роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

«Зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина. Всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох», – йдеться у повідомленні.

Як додають в Офісі генпрокурора, після першого підпалу виконавці відправили замовнику фото та відеозвіт проробленої роботи.

Зловмисників затримали за «гарячими» слідами. Під час обшуків у них вдома вилучили мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь Росії.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув’язнення.

Диверсанти перебувають під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *