ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі викрили агентурну групу рф, яка шпигувала за ЗСУ

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби на Запоріжжі викрили ще одну агентурну групу рф, яка готувала координати для повітряних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Серед пріоритетних цілей ворога були системи ППО, пункти дислокації Сил оборони та підприємства оборонно-промислового комплексу.

Також окупантів цікавили маршрути переправлення української зброї та боєприпасів на передову.

За матеріалами справи, агентами воєнної розвідки рф виявилося двоє жителів Запоріжжя.

Одна із затриманих – співробітниця стратегічного оборонного заводу Запоріжжя. Жінка передавала ворогу інформацію про розташування цехів, де виробляють військову продукцію, а також звітувала про ракетні ураження підприємства, на якому працювала.

Іншого агента СБУ затримала на гарячому, коли він шпигував за підрозділами ЗСУ, що базуються у Запоріжжі. Для збирання даних фігурант не тільки обходив місто, а й «втемну» випитував потрібну йому інформацію під час побутових розмов зі знайомими.

При обшуках у фігурантів виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами роботи на ворога.

Слідчі повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Підозрювані перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *