ОСТАННІ НОВИНИ

У двох областях України два підлітки на замовлення РФ палили військові авто

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали двох 16-річних підпалювачів, які виконували замовлення РФ у Києві та Краматорську у вигляді підпалу авто українських військових. За це неповнолітні мали отримати грошову винагороду. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Відомо, що хлопців цікавили позашляховики ЗСУ, обладнані під виконання бойових завдань на передовій. 

Відтак спершу фігуранти знаходили потенційні цілі та погоджували їх зі своїми російськими кураторами. А вже потім прибували на місця паркування військових авто та підпалювали їх за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей. 

Окупантам неповнолітні знімали загоряння на камери своїх телефонів, сподіваючись на «легкий заробіток». Утім, жоден з них не дочекався обіцяних грошей від росіян. 

Так, у Києві правоохоронці «по гарячих слідах» затримали 16-річного фігуранта, який приїхав з Черкащини, щоб здійснити серію підпалів військових авто у столиці. Для «тестового» завдання молодик мав спалити позашляховик, який волонтери придбали для однієї з бойових бригад ЗСУ, що воює на східному фронті. 

На Донеччині – затримали мешканця Краматорська, який також хотів «заробити» на підпалах авто Сил оборони.  

Одразу після першої спроби знищити позашляховик українського воїна, співробітники СБУ затримали хлопця і вилучили у нього засоби підпалу. 

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Незважаючи на юний вік, затриманим загрожує до восьми років тюрми. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *