ОСТАННІ НОВИНИ

Українців залякують фейком про витік радіації з Рівненської АЕС

Наталя Дуляба

|

На електронні пошти українцям почали розсилати листи нібито про ракетний обстріл Рівненської АЕС та витік радіації. Проте ця інформація не відповідає дійсності. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Листи з фейком надсилають начебто від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У них йдеться про те, що нібито ракетний обстріл Рівненської АЕС спричинив підвищений рівень радіації. У повідомленні також надають інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

Втім спеціалісти наголошують: ця інформація не відповідає дійсності і є спробою росіян посіяти паніку серед українців.

«ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них», – наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж таки натиснули на гіперлінк, то зверніться до Кіберполіції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *