ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Кульпарківській синхронізували світлофори

Наталія Жолинська

|

У Львові запустили режим координованого керування світлофорами «зелена хвиля» на вулиці Кульпарківській, щоб цю ділянку можна було проїхати швидше. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Зокрема, йдеться про синхронізацію чотирьох об’єктів, що розташовані на вулицях: 

  • Кульпарківська – Садова;  
  • Кульпарківська – психіатрична лікарня;  
  • Кульпарківська – Перфецького;  
  • Кульпарківська – ТЦ «Ашан».

Координація працює у напрямі на виїзд з міста від вул. Садової до ТЦ «Ашан». Водіям рекомендується дотримуватися швидкісного режиму 45-50 км/год. 

У ЛКП «Львівавтодор» зазначають, що режим «зелена хвиля» передбачає почергове увімкнення дозвільного сигналу на кожному світлофорному об’єкті. У міжпіковий період це допоможе покращити транспортну ситуацію, зменшивши затримки і черги авто перед світлофорами. 

Як пояснив заступник директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Кіндер, у години пік будуть певні затримки в русі перед світлофорним об’єктом на вул. Кульпарківська – ТЦ «Ашан».  

«Це пов’язано з тим, що після світлофорного об’єкта є нерегульований пішохідний перехід і рух пішоходів може зупиняти групи транспортних засобів, що проїхали на зелений сигнал. А також пов’язано з перетином магістральних вулиць у вигляді кільцевої розв’язки (вул. Кульпарківська вул. Виговського), пропускна здатність якої наближається до максимуму через високу завантаженість підходів з вул. Виговського, вул. Кульпарківська та вул. Володимира Великого», додав він.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *