ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині чоловік передавав окупантам локації опорних пунктів ЗСУ

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали на Донеччині ще одного інформатора воєнної розвідки росії, який шпигував за локаціями українських військ, які тримають оборону на Лиманському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисником виявився 44-річний місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно залучила через його знайому, котра проживає на території країни-агресора.

Надалі жінка виконувала функції «зв’язкової» та передавала розвіддані від інформатора до головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру).

Насамперед окупанти намагалися виявити геолокації взводних опорних пунктів ЗСУ в районі Лимана.

Для виконання цього завдання фігурант обходив місцевість поблизу передової, де приховано фіксував пункти базування українських військ.

Зловмисник передавав отримані відомості «зв’язковій» у вигляді текстових повідомлень.

Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на прорив оборони українських захисників.

Співробітники СБУ завчасно викрили інформатора, задокументували його злочинні дії і затримали у власному помешканні.

Під час обшуків в оселі затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його підривної діяльності на користь рф.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *