ОСТАННІ НОВИНИ

Побиття ветерана у Смілі: правоохоронці спіймали підозрюваного

Олег Дерев'янко

|

Поліція затримала 28-річного чоловіка, якого підозрюють у побитті колишнього військовослужбовця у Смілі на Черкащині. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції.

За даними відомства, 28-річний чоловік переховувався від правоохоронців в одному з готелів на території Черкаської області. Наразі його затримали за участі спецпризначенців поліції.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучили, попередньо, наркотичний засіб та зброю.

Слідчі додатково внесли відомості до ЄРДР за фактом незаконного зберігання зброї та наркотиків (за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України).

Також за фактом побиття ветерана у місті Сміла на Черкащині поліція проводить розслідування кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 4 ст. 189 ККУ (Вимагання), за якими фігуранту 10 вересня оголосили про підозру.

Слідство готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Передісторія

У вівторок, 3 вересня, у Смілі Черкаської області побили демобілізованого захисника Анатолія Гончаренка.

Він розповів на своїх сторінках у соцмережах про ДТП, у яку потрапили батьки, за його словами, з вини місцевого кримінального авторитета. Після цього той побив військового та змусив публічно визнати провину й вибачитися. Інцидент викликав неабиякий суспільний резонанс та привернув увагу активістів.

На цей випадок відреагував глава МВС Ігор Клименко, він засудив поведінку кривдника у Смілі.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 ККУ (хуліганство, вимагання та незаконне поводження зі зброєю).

У Нацполіції також почали службову перевірку щодо можливої бездіяльності правоохоронців у Смілі.

За даними видання «18000», підозрюваним у нападі є Вадим Долотенко. Він фігурує у низці кримінальних проваджень. Ці справи, пов’язані, зокрема з нанесенням тілесних ушкоджень, а також грабежами.

У 2017 році він мав конфлікт із місцевим активістом Іллею Слободяником. Саме він один із перших розпізнав на відео конфлікту Долотенка. Свого часу Слободяник звинуватив Долотенка у побитті та погрозах після критики тодішнього керівника Сміли. Справа досі перебуває на розгляді в суді.

Долотенко також був засуджений за грабіж, який стався у Смілі у 2020 році, коли він пограбував місцеву жительку, зірвавши з неї золотий кулон.

У березні 2024 року суд засудив його до одного року ув’язнення, але замінив покарання на умовний термін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Борислав Береза, Черкаська інформаційна агенція 18000

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *