ОСТАННІ НОВИНИ

Після побиття ветерана у Смілі відкрили кримінал

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом побиття військовослужбовця у Смілі Черкаської області. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Про випадок стало відомо зі соцмереж. Як наразі встановило слідство, 3 вересня у Смілі між військовослужбовцем та іншим чоловіком виник конфлікт, поєднаний з вимаганням грошей.

Під час цього конфлікту військового побили.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 ККУ (хуліганство, вимагання та незаконне поводження зі зброєю). Військового вже визнали потерпілою стороною, зараз триває розслідування.

Водночас Главком пише, що постраждалим є ветеран Анатолій Гончаренко. Його побив фігурант низки кримінальних проваджень, що вже має вирок.

Демобілізований захисник розповів на своїй сторінках у соцмережах про ДТП, у яку потрапили батьки, за його словами, з вини місцевого кримінального авторитета. Після цього той побив військового та змусив публічно визнати провину й вибачитися. Інцидент викликав неабиякий суспільний резонанс та привернув увагу активістів.

На цей випадок вже відреагував глава МВС Ігор Клименко, він засудив поведінку кривдника у Смілі.

«Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені», — наголосив міністр внутрішніх справ.

У Нацполіції також почали службову перевірку щодо можливої бездіяльності правоохоронців у Смілі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *