ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили протез військовому, який втратив ногу на фронті

Олег Дерев'янко

|

У Львові у Центрі Unbroken 23-річному захиснику Андрію Ничипоренку, який втратив ногу на війні, встановили протез. Він мріє допомагати пораненим ветеранам адаптуватися до мирного життя. Про це Львівському порталу повідомили в Unbroken Ukraine.

Чернігівець Андрій Ничипоренко професійно займався легкою атлетикою і волейболом та вчився на електрика. З початком повномасштабного вторгнення хлопцеві стало важко провадити звичне життя.

«Щодня я бачив звістки про поранених або полеглих знайомих, друзів. І розумів, що не можу далі просто сидіти, вчитись та чекати, коли ми переможемо», – розповідає він.

У липні 2023 року хлопець таки доєднався до лав ЗСУ. Став піхотинцем у складі 118 окремої механізованої бригади. Після п’яти місяців служби на фронті в Запорізькій області Андрій наступив на міну, внаслідок чого втратив ліву ногу.

«Спершу думав, що то вже кінець. Але завдяки підтримці моїх побратимів не минуло й хвилини як я знайшов сили всередині себе і вирішив боротися за своє життя», – зазначив захисник.

Андрія евакуювали та провели лікування у п’яти містах, а на завершальному етапі його шлях привів до Львова, де він проходить протезування та реабілітацію в Центрі Unbroken.

Захисник відновлюється уже п’ять тижнів. Він отримав свій протез та наполегливо займається зі спеціалістами.

«Ми починали з самих основ. Спершу дали сформованій куксі звикнути до штучної кінцівки. Далі потрохи вчилися керувати нею. Це є не так просто з такою високою ампутацією, але Андрію все вдається. Він досить швидко опанував навички ходьби на протезі. А нині ми вчимося долати перешкоди та продовжуємо поліпшувати координацію», – розповідає терапевт Андрій Новосад.

Після завершення реабілітації Андрій планує повернутися до навчання на факультеті фізичної культури і спорту, щоб стати тренером. Його мета – створити громадську організацію, яка допомагатиме ветеранам повернутися до цивільного життя після важких поранень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *