ОСТАННІ НОВИНИ

Експосадовець із Куп’янська був російським колаборантом, – Офіс генпрокурора

Наталя Дуляба

|

У Харкові затримали експосадовця Куп’янської міськради, який під час окупації пішов на співпрацю з росіянами і займався «відбудовою». Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, йдеться про колишнього посадовця управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради. Його імені правоохоронці не називають.

Встановлено, що під час окупації міста він добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

«Розповівши “новій владі” про свій професійний досвід, у червні 2022 року підозрюваний обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації. Він займався начебто реконструкцією зруйнованих російськими ударами будівель. Фактично це було тільки на папері, щоб створити у місцевих мешканців враження, що Росія “дбає про людей”», – йдеться у повідомленні.

У подальшому все це використовували для підготовки російських пропагандистських сюжетів про «відновлення» Росією житлових будинків, які, як переконувала Москва, нібито зруйнувала українська армія.

Після деокупації Куп’янська фігурант утік до Харкова. Там він оформив статус внутрішньо переміщеної особи та орендував квартиру. Саме тут чоловіка і викрили.

Йому оголосили підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). За скоєне експосадовцю загрожує позбавлення права обіймати певні посади від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *