ОСТАННІ НОВИНИ

МНО Румунії заявило, що російський «Шахед» порушив повітряний простір держави

Наталія Жолинська

|

Під час російської атаки безпілотниками на Україну 8 вересня, один із ворожих ударних БпЛА порушив повітряний простір Румунії. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства національної оборони (МНО) держави.

Близько о пів на третю ночі 8 вересня система радіолокаційного спостереження Румунії виявила та відстежила траєкторію безпілотника, який увійшов у повітряний простір держави та згодом розвернувся в бік України. Відтак країна підняла два своїх літаки F-16. 

За даними МНО, вказана ймовірність існування зони ураження на території країни, в безлюдній місцевості, в околицях міста Периправа. Сили МНО проводять розвідку в цьому районі. 

«Міністерство національної оборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені Російською Федерацією проти окремих об’єктів та елементів української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права», – йдеться в повідомленні.  

Раніше Львівський портал повідомляв, що вночі 8 вересня окупанти випустили по Україні 23 ударними БпЛА типу «Shahed» та чотири керовані авіаракети X-59. Українське ППО знищила 15 «Шахедів» та одну авіаракету. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *