ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові померла рекордсменка у стрільбі з лука Тетяна Образцова

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 20 серпня, на 79 році життя померла видатна львівська лучниця, чемпіонка світу і Європи в командних змаганнях, Заслужений тренер України Тетяна Образцова. Про це Львівському порталу повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету у Львівській області.

«Олімпійська родина Львівщини щиро співчуває родині пані Тетяни, її близьким, друзям, вихованцям. Вічна пам’ять», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Тетяна Образцова – перший майстер спорту зі стрільби з лука в СРСР, перша чемпіонка СРСР зі стрільби з лука (Таллінн, 1963 рік). Разом з Нонною Козіною та Еммою Гапченко вона стала першою чемпіонкою світу в колишньому СРСР (Веллі Фордж, США, 1969 рік).

Крім того, на цьому ж чемпіонаті світу вона разом з подругами по команді встановила новий рекорд світу. У 1970 році в Чехословаччині разом з Еммою Гапченко та Еве Суйтс вона стає чемпіонкою Європи з новим командним рекордом Європи.

Після переходу на тренерську роботу вже її учні неодноразово ставали чемпіонами Європи, світу та учасниками Олімпійських ігор.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *