ОСТАННІ НОВИНИ

Львів виділив понад 30 млн грн на допомогу дітям полеглих захисників

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 20 серпня, виконком Львівської міськради затвердив нові виплати в розмірі 50 тисяч гривень для дітей загиблих захисників і захисниць України та дітям військових, які отримали інвалідність I групи через війну. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Зокрема, зараз виплату отримають 50 дітей, батьки/опікуни яких подали заяви про таку допомогу до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Загальна сума виплати складе понад 2,9 млн грн, адже 9 дітей отримають виплату ще за 2023 рік, оскільки оформити статус змогли лише 2024 року.

«Дуже важливий момент, що дія програми поширюється на дітей, у яких факт загибелі одного із батьків був у 2023 році, але станом на сьогодні не оформлений статус, то ці діти будуть мати право на отримання допомоги і за цей рік, коли загинув один із батьків», – прокоментував керівник міського управління соціального захисту Олексій Неділя.

Загалом на цю допомогу впродовж 2023-2024 років з міського бюджету Львова уже скерували понад 30 млн грн (13,9 млн грн – у 2023 році та майже 16,5 млн грн – у 2024 році).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *