ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на перший показ фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» просто неба

Маркіян Рой

|

У суботу, 24 серпня в Шевченківському гаю відбудеться спеціальний показ документальної драми про Назарія Яремчука. Це буде перший наймасштабніший показ фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» просто неба. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

В День Незалежності України в Музеї народної архітектури та побуту у Львові, на одній з галявин звучатиме український фанк від діджеїв, а на облаштованому просто неба кінотеатрі ввечері цього дня відбудеться спеціальний показ фільму, що вже завойовує глядацьку популярність по всій Україні – «Яремчук: Незрівнянний світ краси» режисера Артема Григоряна.

Документальна біографічна драма показує історію першої української попзірки Назарія Яремчука. Перемога на конкурсі «Пісня-71» з «Червоною рутою», загибель Володимира Івасюка, гастролі різними континентами, виступи в Чорнобилі – через спогади близьких, особисті щоденники та ексклюзивні хроніки фільм розповідає про його життя та шлях до міжнародної слави.

«Цією подією ми б хотіли нагадати українцям, що історія незалежності творилась і через культуру також, і тих персоналій, які долучились своєю діяльність до становлення української ідентичності ще будучи у лещатах радянської імперії», – коментують організатори.

Під час події також буде відбуватись благодійний збір.

Квитки на показ можна буде придбати у касі музею та онлайн на сайті музею в день події.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *