ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям знову можуть вимикати світло

Наталя Дуляба

|

Через спеку, яка розпочнеться в Україні з 19 серпня, енергетики вже прогнозують дефіцит у системі і, відповідно, знеструмлення. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, наступного тижня синоптики прогнозують п’ять днів спеки: температура повітря підніметься до +28-30°С по всій території України. У зв’язку з цим енергетики кажуть, що споживання може зрости на 10-12%.

«Для того, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, додаткових обсягів потужності в системі немає. Українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень», – йдеться у повідомленні.

Тому при збільшенні споживання електроенергії «Укренерго» залучатиме аварійну допомогу з європейських країн, а за потреби – застосовуватиме знеструмлення.

Під час спеки українців наполегливо просять ощадливе споживати електроенергію протягом доби, користуватись потужними електроприладами по черзі та зменшити використання кондиціонерів.

Крім того, підприємства та компанії закликають у цей час більше імпортувати електрику з країн ЄС.

Нагадаємо, що відповідно до постанови уряду, на підприємства та компанії, які імпортують 80% енергії від власної потреби, не розповсюджуються знеструмлення.

Як повідомляв Львівський портал, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покривав імпорт. Графіки знеструмлень діяли до 29 липня, тобто більше двох місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *