ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області у липні діагностували COVID-19 у 657 пацієнтів

Олег Дерев'янко

|

У липні 2024 року в Україні зафіксували 8 220 випадків захворювання на COVID-19, з яких 657 припали на Львівщину. Про це Львівському порталу повідомили у Національній службі здоров’я України.

За даними ЕСОЗ, загалом по країні у липні 2024 року виявили 8 220 випадків інфікування коронавірусом, що значно більше у порівнянні з 2 320 випадками у червні цього ж року.

Найбільше пацієнтів зафіксували у:

  • м.Київ – 1 843;
  • Дніпропетровська область – 1 010;
  • Київська область – 742;
  • Львівська область 657;
  • Хмельницька область – 393.

Станом на 7 серпня у лікарнях Львова лежали 26 дорослих і 8 дітей, хворих на коронавірус. Ще 356 львів’ян лікувалися вдома. Медики кажуть, що якщо раніше характерним симптомом була втрата нюху чи смаку, то тепер він буває значно рідше.

Львів’ян закликають бути пильним і дотримуватись правил безпеки:

  • якщо від вашого останнього щеплення від Covid-19 минув рік і більше, обов’язково ревакценуйтесь;
  • стежте за гігієною: мийте руки та користуйтесь антисептиками;
  • уникайте скупчення людей.

Тих, хто все ж захворів, закликають самоізолюватись, обов’язково зв’язатися зі сімейним лікарем і виконувати всі його рекомендації. Натомість викликати «швидку» потрібно, якщо виникли такі симптоми: поява важкості в грудях, задишка, висока температура, яка не збивається.

Нагадаємо, у липні у Львові різко побільшало хворих на коронавірус: протягом місяця до лікарень потрапили 20 пацієнтів, тоді як у червні такий був лише один.

За тиждень 29 липня – 4 серпня у Львівській області на Covid-19 захворіли 496 людей, в тому числі 54 дитини. Це більш ніж вдвічі більше, аніж занедужали у попередній тиждень.

Також наприкінці липня в Україні виявили новий штам коронавірусу Omicron – FLiRT.

У МОЗ кажуть, що через специфічні мутації цей штам краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *