ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали організатора втечі ухилянтів за кордон

Маркіян Рой

|

На Львівщині викрили 41-річного мешканця Дніпра, який за 30 тисяч доларів організував чоловіку призовного віку незаконне переправлення в Румунію через річку Тиса. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у липні цього року підозрюваний організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаного у Румунію.

Зокрема, запропонував «клієнту» перетнути кордон поза межами пункту пропуску, через річку Тиса. Для цього чоловік давав настанови, проводив інструктаж, сприяв порадами та вказівками.

Згідно плану, у визначений день підозрюваний організував виїзд чоловіка у Закарпатську область, звідки він мав безперешкодно перетнути держкордон.

Свої послуги він оцінив у 30 000 доларів США.

Підозрюваного затримали після передачі його знайомому половини обумовленої суми у якості завдатку. Товариш не знав про злочинну схему.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років та конфіскація майна.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *