ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР завершило масовану кібератаку на банкінг-систему та урядові ресурси рф

Олег Дерев'янко

|

У вівторок ввечері, 30 липня, хакери Головного управління розвідки Міністерства оборони завершили масовану DDOS-атаку на інтернет-інфраструктуру росіян. Унаслідок атаки вдалося вразити найбільші банки та урядові ресурси рф. Про це повідомляє hromadske.

Атака тривала майже тиждень. Так, українським хакерам вдалося уразити низку російських банків, зокрема «ВТБ-Банк», «Альфа Банк», «СберБанк», «Газпромбанк», «Дом. рф» та Банк росії. А останній день атаки вдалося уразити ресурси міноборони рф, МВС та ФНС.

Як повідомило обізнане джерело, станом на вечір 30 липня більшість росіянам так і не вдалося відновити належне функціонування банківських та платіжних систем, роботу мобільних операторів, соціальних мереж та інтернет-провайдерів.

Тим часом у російських ЗМІ кібератаку ГУР назвали «ймовірно, найпотужнішим в історії», «килимовими хакерськими атаками» та «великим наступом кібервійськ».

У підсумку результати операції ГУР відчули мільйони користувачів в усіх регіонах рф, які не могли скористатися інтернет-послугами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: hromadske // наслідки кібератаки ГУР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *