ОСТАННІ НОВИНИ

Трамп закликав Україну не вірити, що його перемога на виборах буде вигідною Росії

Наталя Дуляба

|

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп під час телефонної розмови закликав президента України Володимира Зеленського не вірити в те, що його перемога на виборах начебто може бути вигідна Росії. Про це заявив речник українського президента Сергій Никифоров в етері національного телемарафону.

«Трамп сказав цікаву річ, це його така фірмова цитата. Він закликав не вірити у fakenews, що його перемога може бути вигідна Росії. Цю тезу він назвав fakenews і закликав не вірити у це», – розповів він.

Зеленський, як сказав Сергій Никифоров, закликав Дональда Трампа не вірити представникам тих країн, які намагаються якось пояснити, виправдати дії російського диктатора Владіміра Путіна.

«Жодних виправдань тут немає. Він – звичайний убивця. Президент так і сказав. У телефонній розмові він розказав про вчорашній удар по Миколаєву, під час якого знову загинули люди. Також вони обговорили і засудили удар 8 липня по “Охматдиту”», – сказав Никифоров.

Речник президента додав, що всіх подробиць цієї телефонної розмови розповісти не може, але підтвердив, що Зеленський і Трамп домовились про особисту зустріч.

«Обговорювали певні проміжки часу, коли ця зустріч має відбутися, але говорити про це ще дуже рано. Команди ще будуть працювати і узгоджувати графіки та деталі», – зауважив Никифоров.

Нагадаємо, вранці 20 липня Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову з Дональдом Трампом.

Сам Трамп відзначив, що телефонна розмова з Зеленський була «дуже хорошою», але про домовленість щодо особистої зустрічі публічно не згадав. Натомість він вкотре заявив, що закінчить війну, адже «обидві сторони [Україна і Росія] зможуть зібратися разом для переговорів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *