ОСТАННІ НОВИНИ

Львів вшанував пам'ять жертв ракетного обстрілу на Стрийській, що стався рік тому

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 6 липня, на вулиці Стрийській, де рік тому внаслідок ракетного удару загинули 10 людей, відбулась поминальна молитва пам’яті жертв. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

У дворі будинків на вулиці Стрийській, де 6 липня 2023 року влучила російська ракета, зібралось десятки рідних, близьких і знайомих львів’ян, які загинули в той трагічний день. Люди принесли квіти, запалили лампадки та разом зі священнослужителями з різних храмів прочитали молитву.

«Жодні слова не втамують той біль, який є в наших серцях. Ми втратили тут безневинних людей, які просто спали у своїх домівках. Висловлюю щирі співчуття всім рідним і близьким. Сьогодні хочу подякувати всім, хто рік тому невтомно працював на цьому місці: рятувальники, працівники поліції, медики, будівельники, всі службовці», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня 2023 року росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку завершили зранку 7 липня. Загалом загинули 10 людей, ще 48 отримали поранення. Шестеро постраждалих лежали у лікарні.

6-7 липня у Львові оголосили Днями жалоби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *