ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові мешканці квартир колишнього гуртожитку зможуть приватизувати своє житло

Олег Дерев'янко

|

На Сихові мешканці 46 квартир колишнього гуртожитку ПрАТ ТВК «Зелений континент», а тепер – житлового будинку, зможуть приватизувати свої квартири та створити у будинку ОСББ. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

5 липня виконавчий комітет погодив рішення «Про затвердження акта приймання-передачі квартир на вул. Зеленій, 208 від ПрАТ ТВК “Зелений континент“ у власність Львівської територіальної громади міської».

«Ми фактично закінчуємо 17-річну історію з визволення мешканців гуртожитку на вул. Зеленій, (204) 208. Це гуртожиток меблевого комбінату. Мешканці могли втратити своє житло. Зараз, на підставі ухвали сесії ми приймаємо квартири у власність територіальної громади, а далі вони зможуть їх приватизувати і планують створити там ОСББ», – доповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Довідка

Ще у 2016 році Сихівська районна адміністрація впорядкувала нумерацію цього гуртожитку – його розділили на дві частини й присвоєно номери №206 і №208. Далі, у 2018 році, будівлі гуртожитку надано статус житлового будинку. А у 2022 році, відповідно до ухвали сесії ЛМР, департамент житлового господарства та інфраструктури розпочав процедуру приймання у комунальну власність Львівської міської територіальної громади нерухомого майна від ПАТ ТВК «Зелений континент», що на вул. Зелена, 208.

Відповідно до сьогоднішнього рішення виконавчого комітету, затверджено акт приймання-передачі квартир у будинку №208 на вул. Зеленій у власність Львівської територіальної громади міської.

Далі буде проведено державну реєстрацію права комунальної власності Львівської міської територіальної громади на квартири у будинку №208 на вул. Зеленій. Після цього Сихівська районна адміністрація зможе укласти договори житлового найму з мешканцями, які зареєстровані й проживають у житловому будинку. А тоді мешканці зможуть приватизувати свої квартири та утворити ОСББ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *