ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» назвали дати суттєвого зменшення знеструмлень

Ольга Денисяка

|

Після 20 липня з ремонтів виведуть частину об’єктів генерації електроенергії, що призведе до зменшення тривалості відключень. Про це повідомив радник прем’єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко.

«У 20-х числах липня ми плануємо вихід в роботу з ремонтів низки генеруючих установок і відповідно з’явиться додаткова потужність в системі, що призведе до суттєвого пом’якшення графіків, – заявив Юрій Бойко.

Він зазначив також, що можливості сусідніх європейських держав щодо імпорту електроенергії в Україну зараз обмежені через зростання внутрішнього споживання у спеку.

«Енергетики, на основі аналізу сезонного навантаження в системі і очікуваних графіків відновлення генеруючого обладнання після російських атак, прогнозували, що червень та липень будуть найважчим в енергосистемі. На жаль, дива не сталося. Температура – ви самі бачите, яка. Це призвело до більшого навантаження в системі, а відповідно – до значних обмежень… Не кожен день ми максимальний обсяг електроенергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК «Укренерго», добирає до цього максимального рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити. Тут є традиційні негативні моменти, про які ми також неодноразово згадували. Імпорт – це є гарантований перетік електричної енергії, а аварійна допомога, яку просить НЕК у суміжних системних операторів, надається тільки за наявності можливості таку допомогу надати. В наших сусідів – схожа погода, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому не завжди вони можуть надати нам таку допомогу», – зазначив Юрій Бойко.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що ситуація з доступністю електроенергії полегшиться в серпні після планових ремонтів енергоблоків АЕС та зміни погодних умов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *