ОСТАННІ НОВИНИ

Україну обрали до Міжурядового комітету з охорони культурної спадщини ЮНЕСКО

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 11 червня, Україну вперше обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини на чотирирічний термін. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Українську делегацію обрали під час 10 сесії Генеральної асамблеї держав-учасниць Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО у місті Париж.

«Ми прагнутимемо підвищувати повагу до живої спадщини, приділяти максимум уваги до охорони нематеріальної культурної спадщини України, яка є складовою національної безпеки, побудови сталого миру та культурної злагоди, а отже – базовим пріоритетом України», – заявила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар під час засідання комітету.

У міністерстві зазначили, що обрання України до комітету сприятиме «ефективному досягненню та виконанню» зобов’язань, які взяла на себе країна, ратифікувавши Конвенцію про охорону нематеріальної культурної спадщини.

У відомстві нагадали, що свою кандидатуру до комітету Україна подала наприкінці 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *