ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували немовля з рідкісним вірусом, який вражає мозок

Наталя Дуляба

|

У львівському «Охматдиті» успішно виходили новонародженого хлопчика із рідкісним вірусом, який вражає головний мозок. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Батьки маленького Дамʼяна із Мукачева. Для його мами, Олени, це були вже сьомі пологи. Вона поїхала в гості до родичів на Львівщину, тут її і застали пологи.

Жінка народила сина на 39 тижні вагітності у районному пологовому. Невдовзі лікарі виявили у дитини неонатальну жовтяницю та розпочали лікування. На 6 добу після народження немовля виписали із пологового. Однак жовтяниця не проходила – показник білірубіну був дуже високий (280). Відтак маля на 11 добу життя скерували до Львова в «Охматдит».

«Ми зробили усі необхідні аналізи та обстеження. У хлопчика був високий показник прямого білірубіну. А це означає, що це не звичайна жовтяниця, а специфічна. Також виявили, що у дитини рідкісний вірус, який вражає головний мозок та нервовий розвиток дитини. При невчасному лікуванні такі випадки завершуються летальністю. Результат у таких випадках дає застосовування специфічних, противірусних препаратів», – наголосила лікарка-неонатологиня Мирослава Кушнір.

Після спеціального лікування від рідкісного вірусу стан Дам’яна врешті стабілізувався. Наразі життю малюка нічого не загрожує, але ще пів року він буде під постійним контролем та спостереженням медиків.

Після того, як хлопчику виповниться пів року, його чекатиме додаткове лікування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *