ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові взяли участь у забігу Soldier Field 10 у Чикаго

Олег Дерев'янко

|

Нещодавно в Чикаго, США, відбувся щорічний забіг Soldier Field 10, до якого долучилися українські військові та ветерани. Цей захід організовують напередодні Дня пам’яті, щоб вшанувати пам’ять полеглих захисників та ветеранів. Про це Львівському порталу повідомили в Благодійному фонді «Весна!».

У забігу взяли участь більш ніж 10 тисяч осіб. Українська команда складалася з понад 20 учасників: 11 чинних офіцерів ЗСУ, генерал-майор у відставці, а також ветерани та військові, які проходять реабілітацію у США.

Цього року українська команда чинних військових втретє долучилася до забігу.

«Всі з пораненнями, всі в перший раз беруть участь в цьому – і результат неймовірний», – зазначив генерал-майор Володимир Гаврилов, очільник делегації.

Полковник Максим Кошовий – учасник війни за незалежність з 2014 року. Отримав поранення в перші години повномасштабного вторгнення. Попри це, брав участь у звільненні Київщини в лютому-березні 2022 року.

«Навіть ті, хто зазнали поранень чи навіть ампутації, не втратили власної мотивації та прагнуть продемонструвати іншим людям незламний український дух», – наголосив Кошовий.

Юрій Лукашов, 26-річний доброволець із м. Корюківка на Чернігівщині подолав 10-кілометрову дистанцію на протезі. Він пішов на фронт після повномасштабного вторгнення та вже має 18 місяців бойового досвіду на Донбасі. Минулого року під с. Оріхове на Запоріжжі Юрій зазнав поранення, через що йому ампутували частину лівої ноги.

«Це поки тимчасовий протез, не для бігу, але для мене було принципово пробігти цю дистанцію», – розповів боєць.

Українці бігли з національною символікою й у футболках під гаслом «Run for Ukraine». Багато американців вітали їх, впізнаючи синьо-жовті кольори. До делегації для участі в забігу також долучилися ветерани та військові, що перебувають на реабілітації/протезуванні в США. Вони прибули з Чикаго, Філадельфії та Орландо, де розташовані центри реабілітації Revived Soldiers.

Окрім участі в забігу, українська делегація відвідала Український Національний Музей у Чикаго, місцеву школу та інші громадські установи, а також активно спілкувалася з американськими учасниками забігу та представниками медіа.

Довідка

Soldier Field 10 – це захід напередодні Дня пам’яті в Чикаго, що присвячений вшануванню пам’яті загиблих воїнів США.

Українські військові взяли участь у забігу в знак подяки США за потужну підтримку України, та в знак солідарності з ветеранами Збройних Сил США в боротьбі за свободу, демократію, та права людини в усьому світі.

Проєкт має на меті підтримати Україну, вшанувати пам’ять полеглих воїнів, об’єднати військових та ветеранів Збройних Сил України з ветеранами Збройних Сил США. А також зміцнити дружні стосунки, сприяти соціалізації та обміну розповідями про лікування та реабілітацію задля емоційного та фізичного відновлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Благодійна організація «Благодійний фонд “Весна”»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *