ОСТАННІ НОВИНИ

У Словаччині стався землетрус: поштовхи відчули у Львові

Наталя Дуляба

|

У понеділок ввечері, 9 жовтня, принаймні частина львів’ян поскаржилась на поштовхи, схожі до землетрусу. Міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на обговорення у соцмережах і запевнив, що відповідні служби перевіряють інформацію.

У Львові поштовхи було відчутно орієнтовно о 21:35 год. Згодом мер уточнив, що то були наслідки землетрусу, який виник у Словаччині.

Зі свого боку голова Львівської ОВА Максим Козицький сповістив, що землетрус у Словаччині мав магнітуду майже 5 балів (із 10) за шкалою Ріхтера. Поштовхи, які чули у Львові, були значно слабшими.

«Сьогодні орієнтовно о 21:23 жителі Львова, які живуть на верхніх поверхах, могли відчувати легке похитування. Стався землетрус. Епіцентр – у Словаччині. В епіцентрі він був магнітудою до 5 балів за шкалою Ріхтера. У нас – нижче. Більше інформації згодом», – відзначив він.

Найбільш відчутним землетрус був на Закарпатті, заявили у Закарпатській ОВА. Зараз надзвичайники перевіряють, чи не було пошкоджень будинків та інфраструктури.

«Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат. Триває моніторинг ситуації. Станом на зараз інформації щодо можливих загроз немає», – йдеться у повідомленні ОВА.

При повторних поштовхах жителів Закарпатської області закликають перейти в безпечне місце, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *