ОСТАННІ НОВИНИ

Оркестр Львівської філармонії зіграв на церемонії відкриття Європейських ігор 2023

Андрій Котенський

|

Після успішного виступу в рамках Міжнародного музичного фестивалю у Щецині, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії зіграв також на масштабній Церемонії Відкриття ІІІ Європейських ігор 2023, що відбувається у польському Кракові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської філармонії.

Галла-відкриття пройшло у польському місті Кракові на Міському стадіоні імені Генрика Реймана, що вміщує понад 30 тисяч глядачів.

Музиканти Львівської філармонії виконали спеціально створений для події Гімн Європейських ігор під загальні овації. Диригував маестро Себастьян Перловський.

Зазначимо, що у цьогорічному змаганні беруть участь 7000 спортсменів з 48 країн світу. Буде представлено 28 видів спорту. Збірну України представляють 292 спортсмени. Відкриття таких великих спортивних подій є найбільш популярними програмами в усьому світі. Це мистецьке видовище найвищого рівня, насичене музикою, танцями, хореографією за участю топ колективів.

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії продовжує цикл гастрольних поїздок закордоном. На 23 червня у львівян запланований виступ у Любліні з унікальною програмою творів Малера, Сібеліуса та прем’єрою оркестрової сюїти «Цвіте папороть» Євгена Станковича.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *