ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові чоловік на пошті підміняв айфони на мило

Анастасія Диняк

|

У Львові працівник пошти та його товариш замовляли мобільні телефони та заміняли їх на шматки мила нібито під виглядом перевірки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації обласної прокуратури.

Так, за даними слідства, у вересні 2022 року у Львові менеджер одного із поштових відділень спільно із знайомим налагодили на пошті шахрайську схему.

Львів’янин за допомогою онлайн-сервісу знаходив оголошення про продаж мобільних телефонів марки Apple. Домовлявся про купівлю мобільного та відправку поштового відправлення за допомогою кур’єрської служби, при цьому вказував вигадані анкетні дані одержувача.

В свою чергу, його товариш, який працював менеджером на пошті та мав доступ до інформації про рух вантажів та посилок, за винагороду домовлявся з кур’єрами про доставку посилок без оформлення відповідних документів.

Коли кур’єр доставляв посилку, чоловік отримував її та нібито оглядав справність телефону. Однак, насправді замінював телефон на якісь підручні побутові речі, накшталт шматка мила, пластиліну чи ложки, та заклеював коробку назад. Після чого повертав посилку цьому ж кур’єру для подальшого повернення продавцям із відміткою «отримувач не з’явився».

Таким чином, обвинувачені незаконно заволоділи 8 айфонами на загальну суму майже 400 тисяч гривень.

До суду скерували справу за фактами шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін від одного до двох років, або обмеженням волі на термін до п’яти років, або позбавленням волі на термін до трьох років.

Стосовно одного із шахраїв також за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Йому загрожує штраф від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або позбавлення волі на термін від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *