ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові військові вшанували пам’ять полеглого на Донбасі побратима

Наталя Дуляба

|

У Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного вшанували пам’ять лейтенанта Миколи Микитюка, який у 2015-му загинув під час ворожих обстрілів біля Дебальцевого. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі військового вишу.

6 лютого, у шосту річницю смерті, Миколу Микитюка згадували курсанти й офіцери Академії сухопутних військ, яку він закінчив у 2014 році. Разом із військовим капеланом військовослужбовці помолились за упокій душі Миколи Микитюка, а також вшанували пам’ять свого побратима хвилиною мовчання.

Також військові запалили лампадки та поклали квіти біля меморіалу, присвяченого полеглим випускникам навчального закладу.

Зазначимо, 22-річний Микола Микитюк загинув 6 лютого 2015 року в районі Дебальцевого під час артилерійського обстрілу поблизу селища Рідкодуб. Цього дня лейтенант Микитюк зі зведеним підрозділом відбили чергову атаку російських загарбників, після чого почався масований мінометний обстріл. Дещо згодом – знову ворожий наступ за підтримки танків, але блокпост, який обороняли українські воїни, вистояв.

Після невдалої спроби окупанти знову залучили артилерію. Для координації ж українських артилеристів спостерігачем був лейтенант Микитюк. Втім один із снарядів ворожої артилерії розірвався поряд із командиром.

Лейтенант Микола Микитюк пішов воювати на Донбас відразу по завершенню Академії сухопутних військ – у липні 2014 року.

У 2015-му Миколу Микитюка посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: АСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *