ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів львівських вишів безкоштовно тестуватимуть на COVID

Соломія Головіна

|

Лабораторія медуніверситету Львова розпочала безплатне тестування на COVID-19 студентів львівських навчальних закладів вищої освіти. Про це повідомляє пресслужба ЛНМУ ім. Данила Галицького.

 

Зазначається, що працює це наступним чином: при підозрі на коронавірус студент звертається до адміністрації свого навчального закладу, яка, своєю чергою, формує списки тих, у кого потрібно відібрати мазки для подальшого дослідження. Далі ці списки передають у заклад охорони здоров’я, який скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів. Після цього мазки доставляють у лабораторію науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни, яка впродовж 24 годин видає результат дослідження, проведеного методом ПЛР.

На думку в. о. керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталі Іванченко-Тімко, цей проєкт дозволить оперативно виявляти випадки захворювання серед найактивнішої категорії населення – молоді та своєчасно переривати ланцюги його поширення.

Планується щоденна обробка до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від вузів міста.

Першими сьогодні надіслали мазки проб студентів з підозрою на коронавірус Львівської музичної академії.

Нагадаємо, що лабораторія медуніверситету у Львові розпочала тестування на COVID-19 з перших тижнів пандемії – з квітня, провівши за цей час понад 10 000 досліджень методом ПЛР та більше 3000 ІФА.

Додамо, що наразі на Львівщині коронавірусну інфекцію підтвердили 42 874 особам. За минулу добу, 24 листопада, виявили 824 нових хворих, що є новим антирекордом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *