ОСТАННІ НОВИНИ

Водіїв Львівщини закликають «перевзути» автівки у зимові шини

Соломія Головіна

|

Патрульні Львівщини закликають водіїв «перевзути» автівки у зимові шини.

 

«Звертаємо особливу увагу водіїв на безпеку дорожнього руху в осінньо-зимовий період і нагадуємо, що саме час «перевзути» своє авто – змінити літні шини на зимові», – наголошують у пресслужбі патрульної поліції.

Як зазначається, за температури нижче +4… +7 літні шини починають втрачати еластичність і потенціал зчеплення з дорогою. Зимові шини мають інший хімічний склад і за низьких температур властивостей не втрачають, а отже мають добре зчеплення з дорожнім покриттям у таких умовах. Крім цього, у них і глибший протектор. Завдяки своїй конструкції зимові шини краще утримують автомобіль на снігу, мокрій дорозі й ожеледиці, а також значно зменшують гальмівний шлях.

«Також у цей період керування автомобілем вимагає більшої зосередженості та вміння діяти у непередбачених ситуаціях. Необхідно обирати безпечну швидкість руху, збільшувати дистанцію з транспортом, що рухається попереду, і відмовитися від небезпечних маневрів», – мовиться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *