ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові таки візьмуться за будівництво дороги, що з’єднає Рясне і Левандівку

Олена Карп'юк

|

У Львові вирішили розпочати роботу над проектом сполучення мікрорайонів Рясне і Левандівка. Таке рішення прийняли за результатами виїзних нарад за участі депутатів міськради, проектантів та представників мерії. Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради, передає Львівський портал.

 

Як зазначила депутатка Ірина Оршак, наради щодо будівництва альтернативного виїзду із Рясного тривали півроку. Загалом розглядались кілька варіантів: прокладання нової дороги від вул. Лукасевича до О. Ковча (через вул. Винницю і т. зв. Сади) або ж сполучення Рясного з Левандівкою.

«За результатами двох крайніх зустрічей дійшли висновку, що наразі менш затратним і більш реальним у реалізації виглядає варіант Рясне‒Левандівка (вул. Суботівська). Над цим проектом міськрада і планує почати роботу. Бо для реалізації першого варіанту маємо надто вузькі ділянки дороги, стрімку розбудову дачних ділянок, наявність приватної власності, неспівпадіння реальної дороги з генпланом міста, частина дороги в межах Брюховицького лісництва, складна геодезія тощо», – наголосила Ірина Оршак.

Як повідомляв Львівський портал, на розробку проектно-кошторисної документанції дороги від вул. Шевченка до вул. Суботівської, що з’єднає мікрорайони Рясне і Левандівку, бюджетні гроші передбачили ще у 2017 році. Однак фактично дотепер жодної інформації про те, на якому етапі перебуває розробка проекту, не було.

Нагадаємо, у лютому цього року Львівська міськрада затвердила Стратегію розвитку Рясного, яка передбачає, що дорогу від вул. Суботівської до Рясного мають збудувати до 2023 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *