ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську облраду пікетують через примусове об’єднання з Червоноградом

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 червня, під стінами Львівської обласної ради зібрались мешканці міста Соснівка, сіл Сілець, Межиріччя і Волсвин, які вимагають не допустити їхнього об’єднання в Червоноградську ОТГ. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

Пікетувальники хочуть створити Сілецьку громаду з центром у Соснівці, натомість, за їхніми словами, їх примусово об’єднують із Червоноградом.

«Ми сьогодні пікетуємо Львівську обласну раду з вимогою об’єднати нас з центром у місті Соснівка. Перший перспективний план передбачав, що довколишні села мали об’єднатися з центром у Соснівці, а Червоноград мав би бути окремо.

Тепер Львівська облрада хоче змінити цей план, щоб Соснівку, Сілець, Межиріччя об’єднати з центром у Червонограді. Ми проти цього. Ми все своє життя були містом-супутником Червонограду, і нам завжди виділяли якісь крихти з бюджету. Тепер ми хочемо бути окремо, але нам цього не дають зробити. Соснівка та села довкола неї – це є промзона. Незважаючи на те, що багато шахт позакривали, у нас є високовольтні потужні підстанції, які утримували шахти, є водопостачання… Це є технічна зона, а в Червонограді нема такого, от він і хоче це все «підмести» під себе, щоб потім можна було розвиватись за наш рахунок», – розповів мешканець Соснівки Олександр.

Зазначимо, через примусове об’єднання в Червоноградську ОТГ мешканц Соснівки, Сільця, Межиріччя та Волсвина пікетують Львівську обласну раду вже не вперше. Востаннє із акцією протесту під стінами облради вони збиралися наприкінці березня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *