ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові ніщо не може зупинити забудовника, що зводить МАФ на зупинці без жодних дозволів

Родак Катерина

|

У Львові на вулиці Широкій, 81 підприємець ТзОВ «Західуніверсал плюс»  незаконно встановлює МАФ, незважаючи на приписи ДАБІ, ухвалу міської ради та ряд інших «але». Місцеві жителі мікрорайону Левандівка вимагають місцевих депутатів, чиновників та усіх небайдужих  звернути увагу на зведення будівлі і не допустити чергову скандальну забудову у місті.

Як повідомляють місцеві, встановлення «будки» триває вже декілька місяців, останніми днями роботи проводяться активніше.

«І вчора,10.05, і сьогодні, 11.05, далі продовжується незаконне зведення МАФу на зупинці громадського транспорту за адресою вул. Широка, 81», – зазначив мешканець Левандівки Андрій Заяць.

Як повідомила Львівському порталу в.о. керівника відділу соціального захисту Залізничної РА Наталія Бойко, забудовник спочатку мав усі необхідні дозволи на ведення будівництва, втім розпочав «рухатись» лише тоді, коли терміни дозволів завершились.

«Станом на 2016 рік у них були усі документи. Відповідно, вони звернулися в адміністрацію щодо  надання їм дозволу на заміну старого МАФу на новий. Адміністрація видала їм такий дозвіл, його термін закінчився 25 грудня 2016 року. Оскільки вони не розпочали свої будівельні роботи в грудні, станом на тепер цей МАФ вважається самовільним. У січні 2017 року  вони не мали договору про оренду землі, у них завершився паспорт тимчасової споруди, і ці будівельні роботи проводилися самочинно»,  – повідомила вона.

За її словами, на місце будівництва було викликано Інспекція ДАБК, яка дала забудовнику приписи, були складені протоколи по веденню самовільного будівництва. Також незважаючи на те, що тимчасові споруди мають будуватися на бетонній подушці, підрядники залили фундамент, чим порушили норми.

«Ми постійно викликали поліцію, щоб зупинити ці роботи. Потім сесія міської ради ухвалою №1568 цю тимчасову споруду виключила з Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд м.Львова. Районна адміністрація скеровувала їм листи-попередження, щоб демонтувати у добровільному порядку: вони цього не виконували. Тоді головою адміністрацією було прийняте розпорядження про демонтаж тимчасової споруди, забудовнику був наданий термін до 23 квітня. Вони не демонтували і адміністрацією подано позов про примусовий демонтаж в Господарський суд Львівської області», – повідомила Н. Бойко.

Сьогодні це порушення внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань Залізничним ВП.

Львівський портал готовий опублікувати позицію усіх сторін конфлікту.

Фото: Місцевих жителів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *