ОСТАННІ НОВИНИ

За фактами нічних вибухів у Львові відкрито кримінальні провадження

|

Поліція розслідує два факти вибуху гранати на подвір’ях приватних будинків у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

1

Як повідомлялось, 23 травня о 00:10 на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Мельника (Франківський район)  у Львові невстановлена особа кинула невідомий предмет на подвір’я приватного житлового будинку, в результаті чого стався вибух. Вибухом пошкоджено автомобілі «Лексус» і «Порш Кайєн», постраждалих немає.

Цієї ж ночі, 23 травня, о 00:30 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на вулиці Снопківській, (Галицький район), на подвір’ї приватного житлового будинку стався вибух. Вибухом пошкоджено вікна і фасад будинку, постраждалих немає.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні Національної поліції у Львівській області на місці обох вибухів проведено дослідження щодо визначення причин вибухів. За попереднім висновком експертів –  в обох випадках стався вибух гранати Ф-1.

«За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та ч.2 ст.194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншимзагальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років)», – повідомляють у поліції.

Правоохоронці проводять розслідування, встановлюються особи причетні до цих скоєння правопорушень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *