Всесвітня організація охорони здоров’я планує включити продукти з м’яса, такі як сосиски, ковбаса і бекон, в список потенційних канцерогенів, передає УНН із посиланням на DailyMail.
Швидше за все список поповниться і свіжим м’ясом, яке, на думку фахівців ВООЗ, трохи менш небезпечне, ніж м’ясні консерви.
Нагадаємо, що список потенційних канцерогенів оновлюється щорічно, і зараз в нього входять такі сполуки як миш’як і азбест.
“Вживання ковбаси, сосисок і м’ясних консервів, ймовірно, може підвищити ризик розвитку раку кишечника”, — пояснюють причини, за якими м’ясні продукти можуть потрапити в цей список, експерти ВООЗ.
Безсумнівно, таке рішення ВООЗ завдасть серйозного удару як по сільському господарству, так і по підприємствам, що працюють у сфері швидкого харчування.
Фото: www.volynnews.com