Цієї п’ятниці, 16 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) змагатимуться за звання кращого кондитера-аматора Національного Свята Шоколаду. Про це Львівському порталу повідомили організатори.
Вже вп’яте у рамках свята відбудеться Чемпіонат кондитерів – аматорів.
«Ця подія створена для тих, хто цікавиться кондитерським мистецтвом, шукає натхнення та поштовх для розвитку. Цього року за звання кращого кондитера-аматора змагатимуться 8 учасників»,- зазначив Андрій Сидор, директор Національного Свята Шоколаду.
Учасники чемпіонату будуть презентувати заздалегідь приготований десерт, обов’язковою складовою якого є шоколад. Готові вироби оцінюватиме суддівська колегія, до складу якої входитиме 3 експерти кондитерської майстерності. Судді оцінюватимуть унікальність рецептури, особливість подачі десерту, історію учасника. Після презентації готових виробів, приготованих вдома, суддівська колегія обере чотирьох учасників, які боротимуться за перемогу у фіналі Чемпіонату – готуватимуть десерт безпосередньо під час Чемпіонату. Який саме це десерт – поки таємниця.
Учасникам будуть виставляти оцінки за відповідність рецепту, чистоту робочого місця, вміння працювати з інвентарем, декорування десерту, смакові якості та креативність. Переможець отримає почесне звання Кращого кондитера-аматора 2015 року та цінні призи.
Чемпіонат кондитерів-аматорів проводиться з метою популяризації кондитерського мистецтва в Україні, створення платформи для обміну досвідом та знаннями, розвитку та експериментів.