ОСТАННІ НОВИНИ

Найважче в Україні знайти роботу менеджерам та юристам, найлегше – медикам та страховикам

|

В Україні на одну вакансію в середньому претендує 4 спеціаліста. Такі дані оприлюднив Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна. Складніше за інших знайти роботу керівникам та випусникам вузів. Найнижча конкуренція серед спеціалістів робочих професій та айтішників.

робота

За регіонами найнижчою конкуренція в липні була у Львівській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській і Хмельницькій області. А ось найскладніше знайти роботу було в Запоріжжі, Сумах, Полтаві й Житомирі. Проте традиційно найвищий рівень конкуренції спостерігається в областях проведення АТО (до 20 пошукачів на робоче місце). Конкуренція в найбільших містах країни (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Харків) знаходиться на середньому рівні.

ТОП-5 проф. галузей із найвищою конкуренцією практично без змін. Традиційне лідерство за рівнем конкуренції у топ-менеджерів. Не просто буде знайти роботу також молодим спеціалістам, юристам, фінансистам і спеціалістам у сфері логістики.

Топ-5 професійних сфер із найвищою конкуренцією (gg. Індекс)

Вищий менеджмент – 8,6

Початок кар’єри, студенти – 5,4

Юристи – 5,1

Бухгалтерія, управлінський облік
фінанси підприємства  – 3,8

Транспорт, логістика – 2,8

Не змінюється також і рейтинг тих, хто затребуваний на ринку. Найнижча конкуренція спостерігається поміж страхових агентів, фармацевтів і мед. представників, програмістів і робочих. Уже кілька місяців низька конкуренція спостерігається серед держ. службовців і спеціалістів НКО. Це пов’язано із відкритими конкурсами на посади в державних органах і появою низки нових гуманітарних проектів в Україні.

Топ-5 професійних сфер із найнижчою конкуренцією (gg. Індекс)

Робочий персонал – 1,8

Інформаційні технології, інтернет, телеком – 1,7

Держслужба, некомерційні організації – 1,0

Медицина, фармацевтика – 0,9

Страхування – 0,6

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в липні 2015 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *