ОСТАННІ НОВИНИ

За порушення порядку проходження військової служби розшукують 87 осіб

|

У Західній Україні фіксують суттєвий ріст кількості зареєстрованих кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням порядку проходження військової служби. Цьогоріч військові прокурори Західного регіону вже розпочали кримінальні провадження по 632 справам. У розшуку 87 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

За словами військового прокурора Західного регіону України Олега Сенюка, уже закінчено розслідування у 360 кримінальних провадженнях, з яких скеровано до суду з обвинувальним актом – 225. Водночас відносно 131 особи провадження закрито, а  ще 87 осіб оголошено у розшук.

«На сьогодні у провадженні слідчих прокуратури перебуває 889 кримінальних проваджень про військові злочини, у тому числі найбільше щодо вчинення ухилення від військової служби – 790 проваджень стосовно 1157 осіб», – розповів він.

Також за словами прокурора, в цьому році за вчинення військових злочинів з обвинувальними актами до суду направлено 221 кримінальне провадження, з них 165 провадження щодо вчинення ухилення від військової служби, 48 – про невиконання наказів начальника.

Нагадаємо, що минулого року 13 осіб скалічили себе, аби не йти до армії.