ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада хоче виготовити схеми планування районів ще в цій каденції

|

Обласна рада шостого скликання ставить завдання до кінця каденції завершити процес інвентаризації та оформлення документації на право власності чи користування земельними ділянками, на яких розташовані об`єкти спільної власності територіальних громад області, а також завершити виготовлення схем планування районів області. Як передає прес-служба Львівської облради, про це заявив заступник голови облради Валерій П’ятак під час наради з питань реалізації Програми розроблення містобудівної документації у Львівській області в 2013 році та Програми розвитку земельних відносин у Львівській області у 2013 році.

«У 2013 році ми хочемо акумулювати ресурс на розроблення генеральних планів населених пунктів та територій в частині виготовлення технічної інвентаризації, схем планування районів, проведення нормативно-грошової оцінки земель, а також інвентаризації та оформлення документації на право користування земельними ділянками, на яких розміщені об`єкти спільної власності територіальних громад області.  Неврегульованість цих питань може породити правові колізії, які потягнуть за собою судові процеси. Ми не повинні цього допустити, – наголосив Валерій П`ятак. – Головне – в нас є досвід, як це робити, і бажання».

На нараді були обговорені проблемні питання пов`язані із розробленням містобудівної документації та розмежуванням населених пунктів. Проблемними залишаються гірські райони області, де часто площі територіальних громад, в тому числі і розпайовані землі, накладаються на землі лісогосподарських підприємств. Під час наради був напрацьований механізм врегулювання цього важливого питання. За результатами обговорення Валерій П`ятак дав доручення підготувати це питання для розгляду на засіданні Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

Також були обговорені питання пов`язані з оформленням прав користування та власності на земельні ділянки, на яких розташовані об`єкти бюджетної сфери, що належать до спільної власності територіальних громад області. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *