Гаряча вода стане окремим товаром

Роман Шарій, "Ратуша"

|

Принаймні у списку комунальних послуг це буде окремий пункт. Львів’янам більше не доведеться платити за воду та її підігрів. Не відомо лише, коли цей, уже цілісний, товар з’явиться у наших кранах.

Із осені ЛМКП “Львівтеплоенерго” купуватиме воду у ЛМКП “Львівводоканал” і продаватиме споживачам готовий продукт — гарячу воду. Це схема нової спрощеної моделі розповсюдження гарячої води, яку минулого тижня за­пропонували львівські чиновники. Проте схема ця не така вже й проста, бо в ній, насправді, знайшлося ще місце і для ЖЕКів. Їхні працівники вже збирають показники споживання холодної води. Так само ЖЕКам ми платитимемо і за гарячу. Вони стануть посередниками між споживачем і “Львівтеплоенерго”, що, звичайно ж, вплине на ціну послуги. Остаточна ціна 1 м куб. гарячої води поки невідома. Відомо лише, що коштуватиме „тепле задоволення” в кілька разів більше, ніж холодна вода. Остаточно цю проблему вирішать у міській раді через кілька тижнів. Доцільність переходу на таку схему оплати за гарячу воду чиновники пояснюють її прозорістю для людей.

“Я не думаю, що споживачі задумувалися про ціну за воду і підігрів. Частину суми становила ціна газу, ще частину — плата працівникам. Проте і ціну за 1 м куб. також людям буде не просто зрозуміти. Взагалі, будь-який перехід на іншу систему оплати є важким для людей. Також потрібно буде деякий час платити за воду двом інстанціям: за холодну — ЖЕКам, за гарячу — нам. Пізніше ми лише продаватимемо гарячу воду ЛКП,” — розповідає начальник служби обліку та збуту теплової енергії Галина Пакулець.

У “Лівівтеплоенерго” також повідомили, що поступово починають працювати котельні у різних районах Львова. Можна лише чекати, коли ми зможемо користуватися цим необхідним товаром, бо хоч літо й коротке, але митися все-таки треба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *