З осені проїзд коштуватиме дві гривні

Наталя АМСТЕРДАМ, "Ратуша"

|

Львівські перевізники на маршрутних таксі знову вимагають збільшення тарифів за перевезення, і відповідний проект вже подали на розгляд виконавчому комітету міської ради на опрацювання. А проект рішення про підняття тарифів вже розмістили на сайті міської ради. Передбачають, що вартість проїзду в маршрутному таксі становитиме 2 гривні, а в міському автобусі — 1 грн.

Загалом Львів знову продемонстрував своє прагнення стати по-справжньому “європейським” містом. Про якість послуг в громадському транспорті звичайно не йдеться, йдеться лише про ціни на перевезення, а вони, як не крути, стрімко наближаються до цін на Заході.

“Усі цифри в проекті подано перевізниками. Наразі вони доопра­цьовують у департаментах еконо­мічної політики та житлового господарства та інфраструктури. Лише після цього остаточний висновок зробить інспекція за цінами”, — повідомив директор департаменту житлового господарства та інфра­структури Сергій Бабак. Натомість, за словами президента асоціації “Львівський пасажирський транспорт” Романа Лободи, головною причиною для підняття тарифу на перевезення є те, що на один кілометр пробігу витрачають 1,4 грн, що є збитковим. Загалом вартість пального в сумі проїзду зросла до 42%, заробітної плати — до 24%, загально виробничих витрат — до 17,4% та амортизації — до 14,5% тощо.

Наразі переговорний процес ще триває, тож наскільки зросте вартість проїзду, сказати важко. Проте варто зазначити, що відпо­відно до проекту, який опубліковано у ЗМІ, вартість проїзду у маршрутному таксі має зрости до двох гривень. Очікуване зростання тарифів на пасажирські перевезення у міських маршрутках відбудеться не раніше, ніж 13 вересня.

Через два-три тижні з цього приводу відбудуться громадські слухання, під час яких усі зацікавлені сторони можуть висловити свої зауваження та пропозиції, однак є тиха підозра, що ці „зауваження та пропозиції” не будуть враховані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *