Останній дзвінок для Павліва?

Олена КОС, "Ратуша"

|

На директора Департаменту містобудування Львівської міської ради Андрія Павліва складено ще один протокол про корупцію, повідомили “Ратушу” добре поінформовані джерела в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області (нагадаємо, у червні Андрія Павліва, а також начальника управління архітектури ЛМР Юрія Криворучка та секретаря міськради Володимира Квурта Шевченківський районний суд визнав корупціонерами).

Керівник прес-служби УСБУ у Львівській області Володимир Кривошея прокоментував цю новину так: “В Управлінні є матеріали щодо порушення з боку цього посадовця. Але зараз я не можу їх коментувати, зважаючи на те, що нема відповідного рішення суду”.

“Згідно із чинним законодавством, якщо на посадовця впродовж року складено два протоколи, які, звісно, пройшли суд, однією з санкцій може бути звільнення з посади. Йдеться не про конкретну особу. Тут треба зважати на рішення суду та всі деталі”, — додав пан Кривошея.

У прес-службі міської ради наразі відмовилися коментувати цю інформацію, очікуючи на відповідне рішення суду.

Прокоментувати ситуацію ми попросили адвоката-практика адміністративного, кримінального та господарського права Олега Іванова: „Згідно із Законом України “Про боротьбу із корупцією”, за корупційні діяння, передбачені в цьому законі, державний службовець несе відповідальність у вигляді штрафу від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Щодо звільнення держслужбовця, то воно можливе внаслідок дисциплінарного правопорушення, що передбачено кодексом законів “Про працю”. Особу притягнуть до відповідальності за ЗУ “Про боротьбу з корупцією” і за Кодексом ЗУ “Про працю”.

Другий передбачає таку відповідальність: догана працівникові або й звільнення. Це відбувається з ініціативи працедавця. Проводять службове розслідування, і тільки за його результатами можна роботи якісь висновки. Тут уповноваженою особою є власник установи або керівник адміністрації. Наглядові та контролюючі органи впливу не мають”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *