“Львівська громада”: чи варто платити не відомо за що?

|

Львівське міське об’єднання громадських організацій „Львівська громада” звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з відкритим листом. Йдеться про обґрунтування здійснення оплати за експлуатаційні витрати на утримання будинків і прибудинкових територій орендарями та власниками приміщень.

Річ у тім, що всі нормативні документи, якими керуються чиновники з Ратуші, є застарілими і не відповідають Закону України „Про житлово-комунальні послуги”. „Львівські комунальники, — розповідає голова ЛМОГО „Львівська громада” Орест Парубчак, — у проведенні оплати за експлуатаційні витрати керуються ухвалою Львівської міської ради ще від 28 листопада 1996 року. Далі — більше. Типовий договір про експлуатаційні витрати затверджено рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради 5 грудня 2003 року, а Закон України „Про житлово-комунальні послуги” прийнято 24 червня 2004 року. Наші наполегливі рекомендації про необхідність узгодити текст Типового договору з вимогами Закону чиновники з міської ради ігнорують. Тому ми змушені писати відкритого листа бургомістрові”.

„Львівська громада” вважає, що споживачі не повинні підписувати запропонований їм Типовий договір, оскільки він не враховує конкретних умов надання послуг і у багатьох формулюваннях не відповідає чинному Закону України. Окрім того, у Типовому договорі не передбачена відповідальність із боку комунальних підприємств за порушення дотримання умов договору. І найголовніше — у Типовому договорі не передбачена оплата споживачем експлуатаційних витрат за фактично надані послуги. Іншими словами, споживач може оплачувати послуги, які йому не надаються. Жодного слова у Типовому договорі немає про зменшення розміру плати споживачем за послуги у випадку їх невиконання або надання не в повному обсязі. У додатку до Типового договору відсутній перелік послуг, які надають споживачу, не зазначені статті експлуатаційних витрат і їх вартість.

У ЛМОГО „Львівська громада” створена рада фахівців, яка вивчає ситуацію у місті, відстежує розвиток і функціонування різних напрямів міської господарки, тож уже найближчим часом слід очікувати від „Львівської громади” конкретних пропозицій щодо вирішення багатьох наболілих питань.

Прес-служба ЛМОГО „Львівська громада”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *