Хопкінс утік через недосвідченість

Розмовляв Ярослав БІЛЯЧ, "Ратуша"

|

Оприлюднили календар поєдинків „Політехніки-Галичини” у чемпіонаті України серед команд суперліги сезону 2007 — 2008 р. Свої перші поєдинки сезону львів’яни проведуть із лідерами українського баскетболу — командами БК „Київ” та „Азовмаш”.

Поки команда готується до старту змагань, американський розігруючий „Політехніки-Галичини” Браян Хопкінс, який був одним із лідерів команди у минулому чемпіонаті, самовільно залишив клуб і вирушив у Бельгію, в „Льєж”. „Навіть якщо Хопкінс повернеться у клуб, я його не прийму. Для чого він мені?! Хіба він щось таке надзвичайне виграв чи досягнув чогось? Тим паче, що він тишком-нишком покинув наш клуб. Не хоче він грати у Львові — не треба. Я таких людей називаю свинями”, — так прокоментував демарш баскетболіста головний наставник львів’ян Валентин Воронін. Аби розставити всі крапки над „і” у цій ситуації і розпитати про плани команди на сезон, кореспондент „Ратуші” зателефонував до Ігоря Савицького, голови БК „Політехніка-Галичина”:

— Хопкінс наразі є гравцем нашого клубу, у нього чинний контракт до 31 травня. Він недосвідчений, молодий гравець, приїхав із Америки і не знає законів ФІБА про переходи. Тут йому було важко психологічно, скучив за англомовними друзями. А саме у команді „Льєж” виступають його знайомі. От він склав валізи і чкурнув до них, нікого не попередивши. Зараз бельгійці ведуть із нами переговори про трансфер цього виконавця. Вони повинні заплатити нам компенсацію, от тоді Хопкінс і зможе офіційно виступати за цей клуб.

— Чи можливий варіант, що американець таки залишиться виступати у Львові?

— Гадаю, що у такій ситуації це не піде на користь ні команді, ні йому самому. Такий варіант малоймовірний.

— Як будете компенсувати втрату одного з лідерів?

— Відразу після інциденту ми підписали контракт із екс-захисником БК „Київ” Євгеном Аннєнковим. Вважаю, таким чином „Політехніка-Галичина” вже компенсувала втрату американця. Адже український баскетболіст більш майстерний, ніж Хопкінс, який є лише потенціально класним виконавцем. Водночас Аннєнков уже сформований гравець, який має досвід виступів на високому рівні. Він тричі ставав чемпіоном України.

— „Політехніка-Галичина” у це міжсезоння суттєво доукомплектувалася, у Львові виступатимуть гравці, які одягали футболку національної збірної. Які завдання ставить перед командою керівництво?

— На першому етапі намагатимемося потрапити у плей-оф. Далі боротимемося за місце у шістці найкращих команд України. Щодо комплектації, то не лише ми підсилилися, а й інші колективи. Рівень баскетболу в нашій державі поступово зростає, усі клуби ставлять перед собою високі завдання. Бюджети клубів зростають, нам, аби ми не відставали від інших, також спонсори поступово збільшують фінансування. Отож, боротьба буде дуже запеклою.

— У перших турах Вашій команді протистоятимуть гранди нашого баскетболу. Рівень баскетболу львів’ян дозволяє розраховувати на позитивний результат у цих поєдинках?

— Ми серйозно налаштовуємося на ці матчі. Узагалі підготовка до чемпіонату тривала два місяці, ми повинні добре грати з будь-яким суперником і намагатися перемогти. Без цього не варто виходити на майданчик. Були ж поєдинки коли ми в ослабленому складі перегравали БК „Київ” на їхньому майданчику. Тепер у нас значно більше шансів. Та наперед загадувати не варто. Буде дуже цікавий чемпіонат, і важко передбачити якісь результати. Будь-яка команда зможе обіграти будь-кого.

„Політехніка-Галичина” нещодавно повернулася з тренувального збору у Польщі, тепер проводимо товариські поєдинки, візьмемо участь у міжнародному турнірі у Гродно. Останні тижні перед стартом використаємо максимально, аби якнайкраще підготуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *