„Спрут”, що вповзає в квартири

Віталія РОЗМЕТАНЮК, "Ратуша"

|

Мешкати в квартирі, де нема води та не працює туалет, практично неможливо. Саме цю „міру покарання” проти злісних неплатників нині у нас почали застосовувати доволі часто.

Про рентабельність таких відключень можна судити з висловлювань керівництва „Львівводоканалу”: „На сьогоднішній день „Львівводоканал” має на обліку 82 квартири, власники яких заборгували понад 500 грн, але місяць ще не закінчився, і кількість злісних боржників, мабуть, буде більшою, — розповів заступник директора з питань реалізації та обліку послуг Олег Капко. — Загальна заборгованість за воду у Львові становить 70 млн грн. Відключення води здійснює бригада полтавчан із їхнім приладом „Спрут”. Таких заходів вживають лише щодо найбільш затятих неплатників, борг яких перевищує 500 гривень на одного абонента, причому його не сплачували впродовж року. За тиждень до відключення боржники одержують повідомлення, в якому їх попереджають, що вразі несплати впродовж визначеного терміну, воду відключать. Ми з розумінням ставимося до малозабезпечених сімей, і тому для них робимо поступки: укладаємо угоду про розтермінування заборгованості до кінця 2007 року, якщо 50% вони проплатять одразу ж.

Бригада із Полтави має дієвий засіб впливу на мешканців, який дозволяє відключати й окремі квартири в багатоповерхівках. За надані послуги полтавчани отримують за місяць від 50 до 100 тисяч гривень, а за день — від

8 до 10 тисяч гривень. Попри хвилю обурень неплатників, цей радикальний спосіб досить дієвий, про що свідчать бодай ті кошти, які вдалося повернути за липень — понад мільйон гривень. Якщо порівнювати із червнем, то проплата заборгованості боржниками зросла на 30%. Окрім сплати боргу, боржникам доведеться сплачувати ще й за під’єднання води — 252 гривні. Найбільше боржників у Сихівському районі. Тепер бригада із Полтави здійснює відключення води в інших містах Західної України і невдовзі може повернутися”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *